Most, hogy napközben is mínuszok vannak, biztos te is mindent megteszel, hogy ne fázz. De még mielőtt felvennéd a harmadik vastag pulcsit, és a második kötött harisnyát is, segítünk néhány tippel, hogy kényelmesen, és jó melegben érezd magad!

A régi tanács- öltözz rétegesen!

Tudjuk, hogy macerás, de nagyon hasznos, ha a hideg időben rétegesen öltözöl fel, és a nagyon vastag ruhák helyett inkább több vékony darabot választasz. Deréktól lefelé nincs túl sok variáció- szoknyát vagy nadrágot, illetve harisnyát vagy leggingset húzhatsz. Deréktól felfelé viszont már sok lehetőségből válogathatsz. Nézzük, mit érdemes felvenned, hogy ne csak divatos legyen a szetted, hanem a hideg ellen védjen!

A legfontosabb, hogy elkerüld az alul-, és a túlöltözöttséget. Ha kevesebb ruha van rajtad, természetesen fázni fogsz, és ez megviseli a szervezetedet, és meg is fázhatsz, ha pedig túl sok mindent veszel fel, és beleizzadsz a ruháidba, a tested hűteni kezdi magát, ami miatt szintén könnyen meghűlhetsz. Ha viszont több vékony ruhadarab van rajtad, állandóan kellemes lesz a hőérzeted, hiszen ha kell, leveszel, ha kell, felveszel egy réteget.

Kattints a képre!

A legfontosabb réteg

A legalsó réteg, ami a bőröddel közvetlenül érintkezik, a téli öltözeted legfontosabb része. A hideg időben szinte kötelező a melegen és szárazon tartás, ezért fontos, hogy megfelelő ruhaneműt válassz- olyat, ami felszívja és el is párologtatja a nedvességet a bőrödről- ilyenek a bambuszból készült atléták és aláöltözők. A divatos, szexi fehérneműkről is érdemes lehet lemondanod ilyenkor:  a nagyobb bőrfelületet takaró bugyi segít melegen tartani a veséket, így megelőzheted a megfázást.

Csak praktikusan

Réteges öltözés esetén nagyon fontos, hogy olyan darabokat válassz, amik egyenként is megállják a helyüket- azért, hogy ha meleg helyen vagy, bátran le tudj venni egy réteget. A munkahelyeden például nagyon fontos, hogy minden körülmény között csinos, és magabiztos legyél, és ne csak a pulóvered, de a topod is kifogástalan legyen!