Törölköző rejtelmei

Törölköző választás szerintünk kényes dolog. Persze, olyat szeretnél, ami pihe-puha, jól szívja a vizet, és designos is-de hogyan találd meg a tökéleteset? Mi a különbség egyáltalán a különböző pamutok között, és mégis hogyan válassz a rengeteg szín és minta közül?

Mielőtt „bedobnád a törölközőt”, olvasd el az útmutatónkat, amiből megtudod, hogyan találod meg azt a törölközőt, amire igazán szükséged van.

Először is, határozd meg a méretet!

Sokféle méretet találsz az üzletekben, ezért vásárlás előtt érdemes átgondolnod, hogy mire is van szükséged. A nagyobb, fürdés után használtak 70×140 cm-es méretben készülnek, míg a szaunatörölközők (fürdőlepedők) minimum 80×160 cm vagy 100×150 cm körüliek- ezekbe már kényelmesen bele is tudsz burkolózni. Ha kisebb is elég, kéztörlőket találsz 50×90 cm-es, arctörlőket pedig 30×30-as vagy 30×50-es méretben.

Dönts a sűrűségről!

A sűrűséget a GSM mutatóval (gram/négyzetméter) fejezzük ki. Ez a szám 300-900 között lehet.

Egy 300-400 GSM sűrűségű vékonyabb és könnyebb is, ezért például a konyhában, vagy az edzőteremben a legjobb használni, mert gyorsabban szárad, mint a sűrűbb típusok.

A 400-600 GSM sűrűségű darabok ideálisak például strandra, de akár hétköznapi törülközőként is használhatóak.

Végül, vannak a 600-900 GSM sűrűségűek, amik nagyon jól szívják a vizet, de éppen ezért nehezen is száradnak és nedvesen érezhetően súlyuk is nehezebb.

Prémium törölköző

Válassz alapanyagot!

A olcsóbb hétköznapi darabok általában standard pamutból készülnek. A prémium pamutból készülő darabokat azonban olyan pamutfonalból szövik amelyek hosszabb pamutszálakat tartalmaz, és ez extra tartósságot és lágyabb érzetet biztosít. (A pamut annál jobb minőségű, minél hosszabb ez a pamutszál, amiből a pamutfonalat készítik). Ezek a fajták általban vastagabbak (500gsm-től) a hétköznapi daraboknál.

Ha a te otthonodból sem hiányozhat a pihe-puha luxus érzet, mindenképp válassz prémium pamutból készülő darabokat, amiknek nagy előnye még, hogy minden mosás után megőrzik puhaságukat és természetes fényüket.

Másik lehetőség a bambusz törölköző, a felhasznált prémium bambusz pamut mixnek köszönhetően extra nedvszívó képességgel rendelkezik, strapabíró, használat közben puha érzetű, nem dörzsöl. A bambusz tartalom selymes fényt kölcsönöz a terméknek.

Miért különleges a bambusz? A bambusz természetes anti-bakteriális tulajdonságának köszönhetően, a kedvenc darabod hosszabb ideig marad friss és szagoktól mentes, használata higiénikusabb. Különleges lélegző képességgel rendelkezik, így hamarabb szárad és jelentősen nedvszívóbb, mint a normál pamut. Selymes fénye eleganciát sugároz, természetes puhasága páratlan.

Válassz színt és stílust!

A törölközők melegséget, és hangulatot hoznak a fürdőszobádba, ezért bátran válogass a vidám színek és minták között.

Másik lehetőség, hogy épp az aktuális évszak színeivel töltöd meg a szekrényeket- tavasszal és nyáron élénk, világos árnyalatokkal, ősszel és télen pedig hűvös, sötét színekkel.

Ha pedig maradnál a klasszikus iránynál, válassz az időtlen és stílusos, egyszínű fehér darabok közül!

Így vigyázz rájuk!

Hogy a kedvenc darabjaid hosszú életűek legyenek, oda kell figyelned a megfelelő kezelésükre.

Az első használat előtt a higiénián kívül azért is fontos, hogy kimosd őket, mert így tudod beállítani a végleges színüket, sőt, a nedvszívó képesség is javul az első mosáskor. Meglepő, de nem érdemes öblítőt használnod, mert a szálak között megbújó anyag idővel bekeményítheti kedvenc darabjaidat is.

Szánj egy kis időt arra, hogy a neked leginkább megfelelő darabokat válaszd, és garantáljuk, hogy kényelmet és stílust is csempészel majd a fürdőszobádba!

Praktikus ajándék

Ha Te örülnél egy igényes törölköző csomagnak, akkor szinte biztos, hogy kedvesed, barátod vagy család tagod is boldog lesz tőle.

Univerzális, praktikus és izgalmas nemtől, kortól, függetlenül mindenki számára hasznos ajándék, hölgyek, urak egyaránt hasznát veszik. Egyedi ajándék tud lenni, ha figyelsz a megfelelő minőségre.