A jól kiválasztott, pontosan megfelelő méretű melltartó kényelmes, nem szorít, nem áll el a testtől és nem deformálja a melleket sem. De hogyan kell kiválasztani a tökéletes méretű melltartót? Mit jelölnek a különböző betűk és számok? Melyik méret a Te melledhez a megfelelő? Segítünk.

A melltartó mérete egy számból és egy betűből áll. A szám a mellkas kerületét, a betű pedig a mellmérethez igazodó kosár méretét jelöli. 

A testalkathoz passzoló melltartóméret kiválasztása kulcsfontosságú. Nemcsak a megjelenésünket határozza meg, akár a mellek deformálódásáért, nyúlásáért is felelőssé tehető. Ennek ellenére gyakran látni túl szoros vagy éppen túl laza melltartót viselő hölgyeket. Te ne ess ebbe a hibába!

A melltartóválasztás leggyakoribb hibái

Elálló vagy túl laza melltartó

Ha a melltartó túl laza, ezáltal nem simul teljesen a testhez, akkor a mell súlyát sem képes megfelelően tartani. Az ilyen melltartóban a mellek szabadon mozognak, nagyméretű melleknél ez a mellek nyúlásában is közrejátszhat.

Túl szoros melltartó

Ha a mellkas méreténél kisebb, szűkebb melltartót választunk, vagy a vállpántot indokolatlanul szorosra húzzuk, rövid időn belül kényelmetlen, feszítő lehet a melltartó viselése. A pántok ilyen esetben nyomot hagynak a bőrön, a túl szoros kosár pedig a mellek deformálódását okozhatja. 

A jól megválasztott melltartó kényelmes, szépen tartja a melleket, hangsúlyozza, feszesnek mutatja a dekoltázst. Ha ettől eltérőt tapasztalsz, valószínűleg rosszul választottál melltartóméretet.

A melltartóméret meghatározása

A melltartóméret meghatározásához a mellkas kerületére és a mellek méretére lesz szükség.

A mellkas méretének mérése

A mellkas méretének meghatározásához mérd meg a mellkasod kerületét közvetlenül a mell alatt. A legjobb, ha ehhez segítséget kérsz. Állj egyenesen, a kezeidet lazán lógasd le a tested mellett. A mérést mindig ruha nélkül végezd. Ne legyen túl szoros és túl laza sem a mérőszalag, csak így kaphatsz pontos értéket. A kapott számot jegyezd fel.

A kosárméret meghatározása

A mellmérethez passzoló kosárméret meghatározásához mérd meg a mellek körméretét. Ehhez ugyanígy vezesd körbe a mérőszalagot a test körül, ezúttal azonban pontosan a mellbimbó magasságában tedd ezt meg. A kapott számot szintén írd fel. 

Az így kapott értékek alapján már ki tudod választani a testalkatodnak megfelelő melltartóméretet.

Fontos!

A megfelelő melltartóméret márkánként eltérő lehet, ezért online rendelés esetén minden esetben ellenőrizd az adott márkához tartozó melltartó mérettáblázatot.

Megnézem a melltartókat »

2020 augusztus 18 — Eszter Belstilo
Címkék: fehérnemű

Írj megjegyzést

Kérlek vedd figyelembe: a megjegyzésedet kiírás előtt jóvá kell hagyjuk.