Gondoltál már arra, hogy bambuszból készült ruhát viselj? Neeem? Pedig imádni fogod!

A bambuszból készült ruha kényelmes, jól szellőző, gyorsan száradó és kiváló hőszabályozó viselet. A gyapot termesztéséhez képest sokkal kevesebb vizet igényel, így te is környezettudatosabb lehetsz, ha a bambusz ruhákat választod. Extra előnye, hogy a bambuszt permetezni sem szükséges, így minden mérgező, allergizáló vegyszer kizárható a bambuszból készült ruhákból.

A bambusz, mint textilipari alapanyag egyre nagyobb teret hódít. Rendkívüli tulajdonságainak köszönhetően ez a “zöld szál”-nak nevezett anyag joggal lehet a pamut konkurenciája. A pamut kényelmes, olcsó, jól szellőzik és tartós és izzadságot is felszívja.

De mégis mit tud a bambusz, mire lehet felhasználni, milyen előnyeit élvezheted?

A bambuszruhát egyszerűen jó hordani. A bambuszszövet antisztatikus és tulajdonságai jobban hasonlítanak a gyapjúhoz, mint a szintetikus szálak, például a nejlon vagy a poliészter. Kényelmes, komfortos viselet a mindennapokban és otthon is.

Alapanyaga antibakteriális és gombaellenes hatású

A bambusz antibakteriális és gombaellenes hatású, megakadályozza a kellemetlen szagok kialakulását és a baktériumok növekedését a rost felületén. Ez azt is jelenti, hogy a ruháidat ritkábban kell mosni, ami energiát takarít meg és meghosszabbítja azok élettartamát is.

A bambusz remek hőszabályozó tulajdonságú

A bambusz érzete hűvös. Ezért is hívják az ebből készült ruházatot légkondicionáló ruházatnak – nyáron ugyanis kellemes hőérzetet biztosít.

A bambusz szálak a sokkal több nedvességet szívnak fel és gyorsabban száradnak, mint a pamut. Meleg, nedves időben a bambuszruha nem tapad a bőrödre, ezáltal a tested szárazabb és hűvösebb marad.

A bambusz nem gyűrődik, rugalmas és tartós

A bambusz ruhák természetükből adódóan kevésbé gyűrődnek, mint a pamutból készült változatok. Bátran moshatod 30 °-on is, mosás előtt azonban ajánlott kifordítani. A bambuszruháidhoz öblítőre nem lesz szükséged és a vasalással sem kell bajlódnod.  A bambusz szálak színe még ismételt használat vagy mosás után is sokkal élénkebb marad.

Milyen bambuszból készült terméket válassz?

Alsóneműt, zoknit

Rugalmasságának és antibakteriális tulajdonságainak köszönhetően remek alsók és zoknik készülnek bambuszból. A bambusz alsóneműk kényelmesek, puhák, egyszerűen jó benne lenni.

Törölközőt, köntöst

Törölközőnek és köntösnek is kiváló választás a bambusz. Sokszori mosásnál is megőrz puhaságát és remek nedvszívó. Antibakteriális tulajdonságainak köszönhetően pedig “büdösödik” meg, mint a hagyományos pamuttörülközők. A bambusz nem szürkül be, és nem is keményedik meg, mint a pamut. Ha tehát egyszer bambusz szálas törülközőt használtál, nem is akarsz majd mással törülközni.

Strandruhát

A bambuszból készült tunikák és strandruhák a tökéletes fazonnak köszönhetően a kedvenc ruhadarabjaid között lesznek. A könnyed, lágy esésű, puha anyagokat élmény viselni a strandon.

Győződj meg róla magad, válassz a kínálatunkból.

2020 július 07 — Eszter Belstilo

Írj megjegyzést

Kérlek vedd figyelembe: a megjegyzésedet kiírás előtt jóvá kell hagyjuk.