Az egészséges és pihentető alváshoz jóval több kell, mint hogy egyszerűen bedőlsz az ágyba. Fontos a megfelelő környezet megteremtése: a kellemesen hűvös hőmérsékletű, elsötétített szoba, a kényelmes ágy. Sokan úgy vélik, hogy a jól megválasztott hálóruha is ezen tényezők közé tartozik. 

Azonban az, hogy ki miben érzi magát a legjobban alvás közben, egyénenként eltérő (sőt folyamatosan változhat is). Te mit veszel fel a legszívesebben? Nézzük mi az ami ajánlott és mit jobb elkerülni:

Szexi a fehérnemű, de alváshoz nem praktikus

Fehérnemű az ágyban? Igen, de csak a móka kedvéért. Általános tévhit, hogy a melltartóba csomagolt mellek jobban megtartják a formájukat. 

Mindig vedd le éjszakára a melltartódat, mivel korlátozhatja a vérkeringést és felesleges nyomást gyakorolhat a melledre. Egészségügyi kockázatokat is jelenthet, mivel a legrosszabb esetben az egy helyre eső állandó nyomás miatt ciszták alakulhatnak ki.

A túl szűk hálóruha a vérkeringést is befolyásolhatja

Sok nőnek tetszik, ha szorosan be van csomagolva. Ezért nem olyan ritka a feszes felső, feszes nadrág vagy akár funkcionális fehérnemű éjszakai ruházatként. Alváshoz azonban ajánlott inkább laza ruhát viselned, ami nem befolyásolja a vérkeringést. Egy laza, könnyed hálóingben a test könnyebben a lélegzik és a bőr számára is jobb érzés mert, nem izzadsz annyira, ami az alvás minőségére is jó hatással lesz.

Meztelenül alvás menő, de nem higiénikus

A meztelenül alvás jól igazodik a szervezet természetes ritmusához, ugyanis alvás során a tested enyhe mértékben lehűl. Ez segít abban, hogy a mély alvás fennmaradjon és kipihenhesd magad. Ha túl melegen öltözöl, a szövetek regenerálódásához, az izomépítéshez és egyéb fontos folyamatokhoz szükséges hormonok termelődése is csökkenhet. Higiénia szempontból viszont nem túl jó választás.

A hálóruha, pizsama és hálóing kellően meleg, szellős és kényelmes

A legjobb választás. A hálóruhában alvás kellemesen melegen tart egész éjjel, és az esetleges izzadságot is felszívja.

A választásnál kényelem legyen a legfontosabb szempont. Fontos, hogy a hálóruhád sehol ne legyen szoros, de túlságosan bő sem, mert abba könnyebben belegabalyodhatsz az éjszakai forgolódás során. A nagyon szoros gumi (például a ruha ujjában) gátolhatja az egészséges vérkeringést, a gombok, csatok, díszek és címkék – bár jól mutatnak – könnyen zavarhatnak alvás közben.

Nagyon fontos, hogy olyan anyagot válassz, amely jól szellőzik. Ilyen a bambusz, a flanel, a modál és a pamut is. Vedd figyelembe az egyéni szükségleteidet is, például hogy mennyire vagy fázós vagy izzadékony.

Kényelmes, praktikus hálóruhát keresel?

Válogass a Belstilo webáruházban kedvedre: https://belstilo.hu/

2020 április 28 — Eszter Belstilo
Címkék: hálóing pizsama

Írj megjegyzést

Kérlek vedd figyelembe: a megjegyzésedet kiírás előtt jóvá kell hagyjuk.