Habár nőként szinte minden reggel a fehérneműs fiók előtt kezdődik, a méretek és a fazonok sokfélesége miatt sokan hajlamosak halogatni a vásárlást, ha elérkezik egy-egy új melltartó beszerzésének az ideje. Tarts velünk, mutatjuk, milyen melltartó lesz az, ami ruhában és a hálószobában is egyaránt ellenállhatatlanná teszi majd a megjelenésedet.

Találd meg a hozzád passzoló fazont

A magabiztosság top prioritás, ha melltartó-választásról van szó, ezért fontos tudni, hogy ami a próbababán tökéletesen mutat, az nem biztos, hogy rajtad is előnyösen áll majd. Viszont ha tisztában vagy az adottságaiddal, gyorsabban meg fogod találni a tökéletes melltartót, és a kedvedet szegő darabokat is messziről elkerülheted.

Állj a tükör elé, és nézd meg, melyik alkati típusba tartozol:

  • alma testalkatod van, ha széles a csípőd, a derekad és a mellbőséged is. Ilyenkor mindenképpen merevítős melltartót érdemes választani, mert ezek garantáltan megtartják kebleidet, és a szép tartásról is gondoskodnak.
  • körte típus vagy, ha keskeny vállaid és kis melleid vannak, de a csípőd széles. Válassz pánt nélküli melltartót, ami optikailag szélesíti mellkasodat, és harmonikussá teszi tested összképét.
  • homokóra alakod van, ha vékony derekad mellé széles csípő és nagy keblek társulnak. Szerencsés vagy, mert gyakorlatilag minden melltartó jól áll, és bátran kísérletezhetsz a különféle fazonokkal.
  • banán alkatú vagy, ha egyenes a törzsed és a vállaid szinte egyenlően szélesek a melleiddel és a csípőddel. Nézz körül a hosszított melltartók között, mert ezek ívet adnak a deréknak. Légy merész és válassz nyakbaakasztós vagy keresztpántos darabokat, így a tekintet a legelőnyösebb területekre terelhető.


Ha nem egyforma keblekkel áldott meg a sors, akkor válassz kivehető szivacsos melltartót. Egy ilyen darabbal egyszerűen ellensúlyozhatod a méretkülönbséget, és a feszülős felsőkben is magabiztos maradhatsz.

Oldalra álló mellek esetén pedig kerüld az elöl kapcsos melltartókat, és keresd az egész kosaras darabokat, amelyek összehúzzák és teltebbnek mutatják a dekoltázsodat.

Olvasd el nagy fehérnemű körképünket, és válaszd ki az alakodhoz passzoló bugyit is ITT.

Végezz pontos méréseket

A melltartó címkéjén szereplő szám a mellkas kerületét, a betű pedig a kosárméretet adja meg. Habár a méretezés márkánként eltérő lehet, elég egyszer elvégezned a mérést, mert a telefonodba vagy a határidőnaplódba feljegyzett adatokat onnantól kezdve minden termék mérettáblázatával gyorsan össze tudod majd vetni.

A mellméretet évente érdemes mérni, mert az idő előrehaladtával és súlyod változásával megereszkedhetnek a mellek. Az elhasználódott daraboktól pedig érdemes minél hamarabb megválni, mert a túl laza és a túl szoros melltartók a mellek deformálódását is okozhatják.

A pontos mellméret meghatározását korábban ITT írtuk le lépésről lépésre.

Belstilo tipp: C-s kosárméret felett válassz vastag pántos melltartót, mert a vékony pántok nem minden esetben tudják megtartani a mellek súlyát, és piros, irritált nyomot hagyhatnak a vállaidon.

Válassz többféle melltartót a különböző alkalmakra

Legyen szó egy elegáns dress code-ot igénylő borkóstolóról, egy forró nyári estén viselt pánt nélküli felsőről, a gyerekekkel közös játszóterezésről vagy legelső maratonodról, ezekre a helyzetekre legalább 3 külön melltartóra lesz szükséged.



Míg a testre simuló partiruhák egyszerűbb, díszítetlen melltartóval mutatnak a legjobban, addig egyetlen nő ruhatárából sem hiányozhatnak a merészebb, részletgazdag darabok sem, amelyekkel a különleges alkalmak még emlékezetesebbé tehetők.

Érdemes az átlátszó szilikonpántokat is a múltban hagyni, helyettük egy-egy levehető pántos melltartóval hangsúlyozni vállaid és nyakad ívét.

Ellenőrizd a megfelelő tartást

A melltartó feszessége még akkor is fontos, ha épp kedvenc filmedet nézed a kanapén. Ezért bátran forgolódj, hajolj le, szaladj körbe és ugrálj benne, hogy minden tevékenységhez tökéletes legyen.

Egy jól kiválasztott melltartó

  • akkor sem csúszik fel, ha felemeled a kezed,
  • teljesen rásimul a mellkasodra, és sehol nem áll el,
  • anélkül öleli körbe a melleidet, hogy belevágna a bőrödbe,
  • nem hagy nyomot maga után,
  • hátul sem csúszik magasabbra, mint elöl, és mindig vízszintesen simul a hátadra.

Az aktívabb, sportos vagy rohanós napokon mindenképp használj sportmelltartót, mert a fix tartással a hátfájás kockázata még intenzív terhelés mellett is hatékonyan megelőzhető.

Mondj IGENT a színekre

Habár az már szinte alapszabály, hogy a világos ruhákhoz fehér vagy nude melltartó passzol, a feketék pedig a legkevésbé kényes darabok egy nő ruhatárában, a merész színekről sem érdemes lemondani.

Sőt, egy-egy különlegesebb árnyalat akár a legborongósabb napokat is fel tudja dobni. Ilyen például az Ysabel Mora “Cherry Kiss” melltartója, amely figyelemfelkeltő pink színével és trendi csipkéjével azonnal megalapozza a romantikus esték hangulatát. A BeGreenie pálmaleveles sportmelltartóval pedig a szürke edzőtermi környezetbe is új színeket vihetsz.


Most már felkészülten választhatod ki új melltartódat. Találd meg a tökéletest a Belstilonál.
Kezdd ITT »

2023 május 02 — Eszter Belstilo

Írj megjegyzést

Kérlek vedd figyelembe: a megjegyzésedet kiírás előtt jóvá kell hagyjuk.