Tudtad, hogy a túl sokáig használt törölközőt nemcsak durvának és büdösnek érezheted, de könnyen allergiát és bőrirritációt okozó mikróbatanyává is válhat? Tartsd velünk, ebben a cikkben típusonként gyűjtöttük össze, hogy egészséged szempontjából milyen gyakran érdemes cserélni az adott törölközőt, és azt is megmutatjuk, miből tudhatod, hogy itt az ideje megszabadulni egy-egy régi darabtól.

A gyakori fürdőlepedő-csere az egészséges bőr kulcsa

A szakértők szerint a fürdéshez használt törölközőt 3-4 alkalom után érdemes a szennyesbe dobni, mert hiába szállunk ki tisztán a zuhany alól, a bőrről ledörzsölt elhalt hámsejtek, valamint a vizelet-, széklet-, és izzadság maradványok ennyi idő alatt is lehetővé teszik a mikrobák elszaporodását.

A baktériumok és gombák nemcsak az allergiásoknál, de az érzékeny bőrűeknél is kellemetlen tüneteket idézhetnek elő. Pláne akkor, ha munkába rohanás közben csak összegyűrve ledobod magadról a törölköződet a mosógép tetejére, ami így nem tud kiszellőzni, és ezzel is ideális közeget teremt a mikrobák számára.

Ha pedig már mosás után sem érzed a vágyott friss illatot, akkor eljött az idő, hogy végleg búcsút ints a régi törölközőknek.

Belstilo tipp: Lepd meg magad pihe-puha Belmanetti bambusz-frottír törölközővel, ami jóval tovább megtartja puhaságát, gyorsabban kiszárad, és antibakteriális összetételével garantáltan bacibiztos marad.

A rendszeres kéztörlő-csere az orvost is távol tartja

Mivel egy kéztörlőn pároddal, gyermekeiddel, és alkalomadtán vendégeiddel is osztozol, a kéztörlőt 2 naponta érdemes cserélni.

A kézmosáshoz használt törölközők cseréje függ attól, hogy

  • hányan éltek egy háztartásban, és vannak-e gyerekek,
  • hányan vagytok napközben otthon, mert más, amikor home office közben óránként eljársz mosdóba, és más, ha reggeltől estig ki tud száradni a törölköző,
  • van-e a mosdóban radiátor, mert azzal felgyorsítható a kéztörlő száradása,
  • egy helyiségben vagy külön van a mosdó a wc-től, mert előbbi esetben a wc lehúzása közben is szennyeződések kerülhetnek a kéztörlőre.

Habár nem egyenlő a mosással, napos időben érdemes kiteregetni a nedves törölközőt a szabad levegőre, mert az UV sugarak természetesen sterilizálják a textilt, ezzel is csökkentve a mikrobák szaporodási esélyeit. Ráadásul, ha természetesen antibakteriális bambusz törölközőt választasz, azzal akár 3 napra is kitolhatod a kéztörlő cseréjének az idejét.

Fontos! Amikor valaki beteg a családodban, naponta cserélj törölközőt, vagy készíts ki számára egy külön kéztörlőt, amellyel csökkenthető a háztartásban élők megfertőződésének a kockázata.

Természetesen ilyen gyakori csere mellett a törölközők idővel elhasználódnak. Ahhoz, hogy vendégeid évek múlva is kéztörlőid újszerű kék, zöld, rozé vagy bézs árnyalatát dicsérhessék, válaszd ki kedvencedet a Belmanetti bambusz-frottír törölközői közül, amelyek nemcsak színeikkel, de selymes fényükkel is hotelélményt csempésznek a fürdőszobába.

Hatékonyabb bőrápolási rutin napi arctörlő-cserével

A szép, sima és puha bőrhöz a külön arcra használt törölközőn át vezet az út, mert a kéztörlőn és a fürdőlepedőn tanyázó mikrobák a pórusaidat is eltömíthetik.

Az arcon található bőr érzékenysége miatt a törölközőt érdemes naponta cserélni, mert így az elhalt hámsejtek biztosan nem kerülhetnek vissza az arcodra. A mikrobák pedig jól felépített bőrápolási rutinod hatóanyagainak működését sem tudják majd befolyásolni.

Arctisztításhoz a Belmanetti pihe-puha bambusz törölközőit ajánljuk, mert a 100%-os tisztaságú pamutszálak és a selymes érintésű, puha bambusz garantáltan nem okoz majd mikrosérüléseket a bőrödön. Így az ép bőrbarrier is kisebb eséllyel engedi majd át az aknéért és egyéb irritációkért felelős bacilusokat.


Higiénikus és puha törölközőt keresel? A Belmanetti új bambusz-pamut kollekcióját imádni fogod.
Nézd meg ITT »

Írj megjegyzést

Kérlek vedd figyelembe: a megjegyzésedet kiírás előtt jóvá kell hagyjuk.