Hogy miért érdemes a bambusz köntösök, alsóneműk, zoknik és ruhák mellett a bambusz törölközőknek is bizalmat szavaznod? Máris mutatunk 6+1 érvet!

1.  Elképesztő puhaság

Őszintén, hát nem rövid az élet ahhoz, hogy durva törölközőkkel gyötörd a bőröd? Válaszd inkább a legpuhább anyagot, amit ráadásul a természet hozott létre neked, és élvezd a kényeztető puhaságot tetőtől-talpig!

2. Higiénikus alternatíva

A bambusz természetes antibakteriális tulajdonságainak köszönhetően sokáig frissen, szagoktól mentesen tartja kedvenc törölköződet, a sokadik mosás után is. Ha érzékeny a bőröd, különösen hálás leszel, hiszen a bambusz törölközőtől nem fog viszketni a bőröd.

3. Szárazság pillanatok alatt

A bambusz fürdőlepdők, kéztörlők 40%-kal több vizet képesek felszívni, mint a legkiválóbb pamut anyagok. Ez azt jelenti, hogy pillanatok alatt felszívják a nedvességet a bőrödről. Ugye milyen jól jön ez, amikor sietned kell?

4. Biztos tartás

Sok más anyaghoz képest a bambusz se összemenni, se megnyúlni nem fog sok mosás után sem- a törölköző formája, és mérete az első és a sokadik használatkor is ugyanaz lesz. Ráadásul a színét is nagyon sokáig képes megtartani. Viszlát kifakult, összement, durva törölközők!

5. Könnyű kezelés

A bambuszból készült törölközőket nem kell olyan gyakran mosnod, mint a pamut változatokat, hiszen szuper a légáteresztő képességük, tehát gyorsabban száradnak, ezért később is használódnak el. Moshatod hideg vízben, és beteheted a szárítógépbe is.

6. Környezetbarát választás

Ha bambusz törölközőt használsz, a kényelem mellett a környezetvédelemre is igent mondasz! A bambusznövénynek ugyanis nagyon kevés vízre van szüksége, ráadásul extra gyorsan is nő – egyes fajok akár napi egy métert is képesek. Ápolásához nincs szükség növényvédő szerek használatára, mert ellenáll a kártevőknek, ráadásul a levegő minőségét is javítja, és nagy mennyiségű oxigént bocsát ki a légkörbe. Mondj még egy alapanyagot, ami ennyire kíméletes lenne a Földhöz!

6+1. Könnyen beszerezheted

Belstilo webshop-ba könnyedén rátalálhatsz az új kedvenc törölköződre. Kattints ide, és válogass a puha, környezetbarát, tartós darabok közül!